Cosul este gol
Conectează-te ca să te putem notifica când primești un răspuns
Pregătirea corectă a cafelei se aseamănă cu un ritual sacru. Pentru un astfel de ritual, însă, trebuie să dispuneți și de echipamentul adecvat sub forma unei cafetiere moka de la Brandani . Întregul proces este foarte ușor. Introduceți strecurătoare uscată în bază și turnați cafeaua proaspăt măcinată. Înainte de a așeza capacul, verificați dacă garnitura de etanșare a capacului și marginea cafetierei sunt curate. Înșurubați cele două părți și strângeți ușor. Apoi, așezați vasul pe o flacără care nu se extinde peste marginea inferioară sau pe o altă sursă de căldură adecvată. Umpleți partea de jos cu apă până la margine. Când conținutul începe să se încălzească, reduceți flacăra. Odată ce nivelul cafelei a crescut în partea superioară până la gura de vărsare (aproximativ 2/3 din volum), îndepărtați cafetiera de pe flacără. Cafetiera este adecvată nu numai pentru aragazurile convenționale pe gaz, ci și pentru plite cu inducție .