Cosul este gol
Conectează-te ca să te putem notifica când primești un răspuns
ADI HADEAN s-a facut cunoscut in lumea exigenta a gastronomiei ca urmare a pasiunii, dedicarii si maiestriei sale culinare, calitati care i-au adus numerosi fani inca de la inceputurile aparitiilor sale publice. Debutul in bucataria profesionista si l-a facut in 1998, iar de atunci a gazduit mai multe emisiuni TV, a publicat carti purtand semnatura sa ori a contribuit la publicarea altor carti, imbogatind terminologia gastronomica, si s a implicat in numeroase proiecte sociale.Pasiunea care l-a determinat sa faca din gatit o profesie o impleteste, dand dovada de aceeasi maiestrie, cu celelalte preocupari ale sale, fotografia si scrisul. De la data lansarii pana in prezent, blogul sau culinar a fost citit de peste 27 de milioane de vizitatori, cu o medie de 20 000 de vizitatori unici pe zi. Astfel, Adi Hadean este si unul dintre cei mai apreciati bloggeri culinari din Romania.Una dintre cele mai recente revelatii literare nu vine din partea vreunui scriitor, ci a unui celebru bucatar. Cartea sa, in parte o autobiografie, in parte un manifest pentru bucate bune si oameni dintr-o bucata, raspunde multor intrebari pe care si le pun admiratorii lui Adi Hadean, chef, om de radio, prezentator de televiziune. Cum a inceput – spaland, si de zece ori pe zi, podelele bucatariei din casa bunicilor –, cum a aflat secretele organizarii si ale falimentarii unui restaurant – intr-o incaierare de pomina –, cum se alcatuieste meniul unui Irish pub – creand cateva sandviciuri delicioase cu nume voit idiot si la fel de voit stalcit irlandez („O’Ceapa“, „O’Felie“, „O’Tona“ si „O’Bama“) –, cum e din interior un show de televiziune – muncind de la sapte dimineata si incheind seara tarziu cu un pahar de prosecco, fara sa fie nevoie sa arunci cu farfurii in concurenti s.a.m.d. Un sir de lectii – de gatit si de viata.„Daca pui o bucata de unt proaspat intr o tigaie si lasi tigaia o vreme la marginea unei plite nu foarte incinse, untul se va topi si se va separa, iar apa se va evapora. Daca lasi untul topit intr un vas, componentele sale se vor aseza in functie de densitate. La suprafata vor aparea resturi usor de luat cu o spumiera, un strat gros de grasime va ocupa partea din mijloc a vasului, iar partile solide vor ocupa fundul vasului. Untul pregatit astfel se arde mai greu si e suportat si de catre oamenii cu intoleranta la lactoza. Intrucat sunt un adept al limpezimii, ma straduiesc sa limpezesc lucrurile de cate ori e nevoie, pe de o parte pentru ca situatiile limpezite se transforma in relatii durabile (adica ard mai greu), pe de alta parte pentru ca, odata limpezite, sunt digerate mai usor de catre cei cu diverse intolerante, unele provenite din educatie, altele din lipsa ei, dar fara legatura cu fiziologia.“ ADI HADEANMotorul care l-a propulsat pe Adi Hadean in viata si in cariera este tenacitatea cu care si a urmarit visul de a deveni bucatar, trecand peste multe dificultati.In atentia publicului de radio si mai ales...
Nici o postare găsită