Info Contact
Bucuresti, Bucuresti
Vin alb - Tamaioasa Romaneasca & Grasa de Cotnari, demidulce, 2019 | Pietroasa Veche

Vin alb - Tamaioasa Romaneasca & Grasa de Cotnari, demidulce, 2019 | Pietroasa Veche

34.90 RON
791315848
in stoc
 
Cumpara Vin alb - Tamaioasa Romaneasca & Grasa de Cotnari, demidulce, 2019 | Pietroasa Veche de pe WeStore.ro la un pret competitiv.
Compozitie: Obtinut din 85% Tamaioasa romaneasca si 15% Grasa de Cotnari, ambele soiuri specifice arealului de la Pietroasa, unde se cultiva de zeci de ani cu rezultate remarcabile. De altfel, Pietroasa este printre putinele locuri din tara unde se mai intalneste soiul Grasa de Cotnari, chiar daca pe suprafete mici.Tehnologie: Vinificat din struguri de Tamaioasa romaneasca si de Grasa de Cotnari - impreuna, la temperatura controlata de 18ºC, cu o scurta maceratie prefermentativa. Fermentat cu drojdii selectionate de mare calitate, vinul este oprit din fermentatie la aproximativ 20 g/l zaharuri, prin racire la 5ºC. Parametri fizico-chimici: 13,5% alcool; 20,8 g/l zaharuri; 5,1 g/l aciditate totala exprimata in acid tartric. Note de degustare: Vin clasic aromat, care imbina armonios dulceata, aciditatea si alcoolul, cu aroma florala si gust fructat. Foarte versatil, poate fi consumat de sine statator, impreuna cu prietenii la o discutie amiabila sau de afaceri. Asocieri gastronomice recomandate: Vin cu dulceata moderata, care poate fi asociat cu nuci, produse de patiserie si diverse tipuri de branzeturi, inclusiv sarate. Aprecieri ale specialistilor: Se recomanda a se consuma racit, la 14-16ºC. Gama ,,Pietroasa Research & Innovation” este un proiect ambitios realizat de U.S.A.M.V.Bucuresti si S.D.C.D.V.P. Pietroasa-Istrita in urma unor consultari si a unei colaborari indelungate intre cadrele didactice si personalul angrenat in activitatea de cercetare si productie. Vinurile care compun aceasta gama au fost alese dintre soiurile cu traditie cultivate in viile de la Statiunea de Cercetare Pietroasa si sunt printre cele mai reprezentative pentru aces areal de mare favorabilitate pentru calitate si unicitate.In urma numeroaselor teste efectuate in sectorul de microvinificatie si cercetare, au putut fi selectate cele mai bune variante tehnologice pentru a fi implementate in noua linie de vinificatie, astfel incat sa se poata oferi o gama de vinuri moderne, care sa se adreseze tuturor consumatorilor aflati in cautarea unor vinuri elegante, care pot fi asociate in mod fericit cu bucataria traditionala romaneasca sau cea cu tendinte „fusion”. Pentru obtinerea vinurile se utilizeaza must ravac (rezultat fara presarea strugurilor) si se aleg intodeauna strugurii din cele mai favorabile parcele.Noua linie de vinificatie permite un control riguros al parametrilor pentru maceratie si fermentatie, in conditiile unei igiene desavarsite, care asigura o calitate superioara a vinurilor . Vinurile sunt prezentate intr-o forma atractiva, care imbina, prin simbolistica, identitatea locului prin reprezentarea celebrului tezaur de la Pietroasa si cerintele moderne de sustenabilitate si respect pentru mediu.Cele mai importante caracteristici organoleptice care definesc aceste vinuri sunt reprezentate prin prospetime, echilibru gustativ si arome bine definite.

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Similare