Info Contact
Bucuresti, Bucuresti
Vin alb - Tamaioasa Romaneasca, sec, 2019 | Pietroasa Veche

Vin alb - Tamaioasa Romaneasca, sec, 2019 | Pietroasa Veche

34.90 RON
791315816
in stoc
 
Cumpara Vin alb - Tamaioasa Romaneasca, sec, 2019 | Pietroasa Veche de pe WeStore.ro la un pret competitiv.
Compozitie: Obtinut 100% din soiul Tamaioasa romaneasca, soi aromat foarte iubit de consumatori, consacrat in terroir-ul de la Pietroasa, unde se exprima cu o mare tipicitate. Tehnologie: Vinificat din struguri ajunsi la maturitate deplina, la o temperatura controlata de 17ºC, cu o maceratie prefermentativa timp de 12 ore si fermentat la sec. Durata perioadei de fermentare a fost de 14 zile cu drojdii selectionate special pentru extragerea compusilor de aroma specifici soiului. Parametri fizico-chimici: 14,8% alcool; 3,9 g/l zaharuri; 5,2 g/l aciditate totala exprimata in acid tartric. Note de degustare: Vin extractiv, cu arome calde de fructe tropicale si un postgust de grapefruit proaspat care se integreaza foarte bine in armonia generala. Prezinta culoare galben pai, specifica vinurilor tinere de Tamaioasa. Este o surpriza placuta pentru iubitorii de Tamaioasa, obisnuiti cu vinurile dulci produse in mod traditional din acest soi. Asocieri gastronomice recomandate: Prezenta taninurilor moderate si taria alcoolica relativ ridicata il recomanda la branzeturi grase, cremoase. Aromele de fructe tropicale se asociaza fericit cu peste sau pui, preparat cu ierburi fine, precum si cu produsele de patiserie sarate. Aprecieri ale specialistilor: Se recomanda a se consuma bine racit, la 12-14ºC. Gama ,,Pietroasa Research & Innovation” este un proiect ambitios realizat de U.S.A.M.V.Bucuresti si S.D.C.D.V.P. Pietroasa-Istrita in urma unor consultari si a unei colaborari indelungate intre cadrele didactice si personalul angrenat in activitatea de cercetare si productie. Vinurile care compun aceasta gama au fost alese dintre soiurile cu traditie cultivate in viile de la Statiunea de Cercetare Pietroasa si sunt printre cele mai reprezentative pentru aces areal de mare favorabilitate pentru calitate si unicitate.In urma numeroaselor teste efectuate in sectorul de microvinificatie si cercetare, au putut fi selectate cele mai bune variante tehnologice pentru a fi implementate in noua linie de vinificatie, astfel incat sa se poata oferi o gama de vinuri moderne, care sa se adreseze tuturor consumatorilor aflati in cautarea unor vinuri elegante, care pot fi asociate in mod fericit cu bucataria traditionala romaneasca sau cea cu tendinte „fusion”. Pentru obtinerea vinurile se utilizeaza must ravac (rezultat fara presarea strugurilor) si se aleg intodeauna strugurii din cele mai favorabile parcele.Noua linie de vinificatie permite un control riguros al parametrilor pentru maceratie si fermentatie, in conditiile unei igiene desavarsite, care asigura o calitate superioara a vinurilor . Vinurile sunt prezentate intr-o forma atractiva, care imbina, prin simbolistica, identitatea locului prin reprezentarea celebrului tezaur de la Pietroasa si cerintele moderne de sustenabilitate si respect pentru mediu.Cele mai importante caracteristici organoleptice care definesc aceste vinuri sunt reprezentate prin prospetime, echilibru gustativ si arome bine definite.

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Similare