Nucile caju - o gustare delicioasă și plină de proteine cu un gust plăcut de unt de care vă veți îndrăgosti
Nucile caju nu ar trebui să lipsească din dulapul sau bucătăria niciunui pasionat de gustări. Aceste nuci provin dintr-un arbore numit caju (Anacardium occidentale), care este cultivat în regiunile tropicale aride, iar voi vă veți îndrăgosti de ele datorită gustului lor foarte plăcut de unt. De asemenea, sunt și o sursă de grăsimi și proteine sănătoase, ce susțin dezvoltarea masei musculare și sănătatea oaselor. Acesta este și motivul pentru care fac parte din alimentația sportivilor. În plus, nu conțin nici sare și nici aditivi suplimentari, ceea ce le face o alegere excelentă pentru a vă îmbogăți cu ușurință aportul de acizi grași nesaturați, care sunt benefici pentru menținerea nivelului optim de colesterol din sânge. Singurul lucru pe care trebuie să-l faceți este să înlocuiți grăsimile saturate din alimentația voastră cu acești acizi grași nesaturați.
În plus, aceste nuci sunt cunoscute și pentru conținutul de alte substanțe benefice. Nucile caju pot fi savurate în orice moment al zilei ca gustare, spre exemplu, în timp ce vizionați serialul TV preferat, însă pot fi utilizate ca ingredient și în diverse rețete. Cu ajutorul lor vă puteți decora cu ușurință terciul de la micul dejun sau diverse prăjituri. De asemenea, au un gust grozav în iaurturi, granola, brânză quark sau salate, dar se potrivesc perfect și în preparatele sărate, precum risotto, pesto sau diverse produse tartinabile și preparate din bucătăria asiatică. Nu în ultimul rând, persoanele vegane și nu numai le pot folosi și pentru a pregăti lapte delicios pe bază de plante. Aceste nuci caju delicioase își vor găsi cu siguranță utilitatea în bucătăria voastră și depinde de voi sub ce formă le veți savura.
Nucile caju și beneficiile lor
- nuci delicioase care vor fi pe placul oricărui pasionat de gustări
- au un gust foarte plăcut de unt
- se numără printre sursele de grăsimi sănătoase
- sunt cunoscute pentru conținutul lor de substanțe benefice
- nu conțin sare sau alți aditivi
- susțin menținerea nivelului optim de colesterol din sânge
- le puteți savura în orice moment al zilei
- sunt perfecte pentru prepararea rețetelor dulci și sărate
- sunt excelente pentru a le adăuga în cerealele pentru micul dejun, granola sau diverse prăjituri
- ies în evidență în iaurturi, quark și salate
- pot fi un ingredient în bucătăria asiatică
- sunt folosite pentru prepararea laptelui delicios pe bază de plante
Ingrediente
Tabelul valorilor nutriționale
Valori nutriționale | 100 g |
---|---|
Valoare energetică | 2314 kJ / 553 kcal |
Grăsimi | 43.9 g |
acizi grași saturați | 7.2 g |
Carbohidrați | 30.2 g |
zaharuri | 5.9 g |
Proteine | 18.2 g |
Sare | 0.00 g |
Atenție
A se păstra la loc uscat, la temperaturi de maxim 25°C. A se feri de îngheț și de lumina directă a soarelui.
Informații despre alergeni. Poate conține urme de gluten, arahide, soia sau susan.