Nuci pecan - nuci delicioase cu un gust dulce, aromă picantă și valori nutritive bogate
Nucile pecan sunt fructele Carya illinoinensis. Sunt asemănătoare cu nucile, însă au o formă alungită, un gust mai dulce și o aromă picantă. Nucile pecan se pot lăuda cu un conținut bogat de proteine și acizi grași omega-3 și omega-6. În plus, sunt o sursă de provitamina A, vitamina B, potasiu, calciu, fier și fosfor. Pot fi folosite în mai multe feluri în bucătărie și sunt potrivite pentru a pregăti creme tartinabile, unt sau produse de patiserie. Nucile pecan au un gust minunat atunci când le adăugați în müsli-ul de la micul dejun, în băuturi proteice, salate de legume sau de fructe și deserturi.
Nucile pecan și beneficiile oferite
- gust dulce și aromă picantă
- sursă bogată de acizi grași omega-3 și omega-6
- conțin vitamine și minerale
- pot fi folosite în mai multe feluri, atât la preparatele reci, cât și la preparatele calde
Tabelul valorilor nutriționale
Valoare nutrițională | 100 g |
---|---|
Valoare energetică | 2970 kJ / 721 kcal |
Grăsimi | 72 g |
din care grăsimi saturate | 6,2 g |
Carbohidrați | 4,3 g |
din care zaharuri | 4,1 g |
Proteine | 9,2 g |
Atenție
Păstrați la o temperatură mai mică de 25°C și protejați de lumina directă a soarelui. Produsul poate conține gluten, soia, arahide și susan.