Agar – un înlocuitor al gelatinei pe bază de plante, cu un conținut ridicat de fibre, ideal pentru prepararea deserturilor
Agar este un agent de gelifiere de origine vegetală care este perfect potrivit și pentru vegetarieni și vegani. Conține fibre naturale solubile din alge marine, care sunt deosebit de importante pentru o digestie sănătoasă. Cel mai mare avantaj al său este că nu conține zahăr și nu are nici aromă, nici miros. Aceasta înseamnă că puteți folosi agarul pentru prepararea mâncărurilor atât dulci, cât și sărate. De exemplu, este capabil să îngroașe perfect orice sos sau supă. Dar asta nu este tot, va fi util și pentru prepararea deserturilor, budincilor și a altor delicatese.
Agarul & beneficiile sale
- alternativă pe bază de plante la gelatină
- fibre naturale solubile
- benefic pentru digestie
- nu conține zahăr
- fără gust și miros
- ideal pentru prepararea deserturilor
- poate fi folosit pentru îngroșarea mâncărurilor sărate
- potrivit pentru vegetarieni și vegani
Ingrediente
Agar - agar 100 %
Mod de administrare
Se amestecă 5 g de agar împreună cu 300 ml apă. Adăugați cantitatea necesară de zahăr sau sare, lăsați să stea 10 minute, apoi puneți la fiert timp de 15 minute.
Tabelul valorilor nutriționale
Valori nutriționale | 100 g |
---|---|
Valoare energetică | 720 kJ / 172 kcal |
Grăsimi | 0 g |
din care saturate | 0 g |
Carbohidrați | 0.4 g |
din care zaharuri | 0 g |
Proteine | 0 g |
Fibre | 86 g |
Sare | 0.04 g |
Atenție
A se păstra într-un loc răcoros și uscat. A se proteja de lumina directă a soarelui.