Gumă Xantan - stabilizator și emulgator sub formă de pudră, pentru prepararea de bunătăți fără gluten
Guma Xantan este o pudră fadă și inodoră obținută prin fermentarea de carbohidrați cu ajutorul Xanthomonas campestris. Acționează ca un stabilizator și emulgator, este hidrofilă, apa se leagă bine de ea și, astfel, contribuie la îmbunătățirea calității aluatului făcut din ingrediente fără gluten. Se folosește în primul rând ca un substitut pentru gluten, însă o puteți folosi și pentru a face prăjituri și produse clasice de patiserie. La adăugarea acesteia, aluatul devine mai moale, mai puțin sfărâmicios, îți menține mai bine forma și are o valabilitate mai mare. Se amestecă în făină și poate fi folosită în aluat cu maia, prăjituri din aluat fraged, pandișpan, aluat sfărâmicios, aluat nefermentat sau foitaj. O puteți folosi și la prepararea sosurilor, sucurilor și sosurilor pentru carne, pentru conservarea cărnii, șuncă, înghețată sau chiar ursuleți din jeleu de casă.
Guma xantan și beneficiile oferite
- se folosește ca substitut pentru gluten
- pudră fadă și inodoră
- acționează ca stabilizator și emulgator
- folosită la prepararea aluaturilor și a mâncărurilor de casă
Ingrediente
Gumă Xantan (E415) 100%.
Tabelul valorilor nutriționale
Valori nutriționale | 100 g |
---|---|
Valoare energetică | 1317 kJ / 320 kcal |
Grăsimi | 0 g |
din care grăsimi saturate | 0 g |
Carbohidrați | 77 g |
din care zaharuri | 0 g |
Proteine | 7 g |
Sare | 3.5 g |