Ulei de in - o sursă naturală de acizi grași omega-3 și omega-6
Uleiul de in este 100% ulei virgin din semințe de in, fără coloranți sau conservanți suplimentari. Uleiul este presat la rece pentru a păstra substanțele benefice sănătății, cum ar fi acizii grași omega-3 și omega-6. Compoziția acizilor omega este comparabilă cu a celor din pește, iar componenta sa principală este acidul linoleic, care are o pondere de 50% în ulei. Este potrivit pentru dressinguri, salate și brânzeturi și poate fi folosit și ca ulei de masaj, mască de păr sau pentru îngrijirea pielii. Uleiul se arde la 110°C, prin urmare nu-l folosiți pentru prăjire.
Uleiul de in și beneficiile sale
- 100% ulei virgin presat la rece
- 50% conținut de acid linoleic
- sursă de acizi grași omega-3 și omega-6
- potrivit și pentru îngrijirea părului și a tenului
Compoziție
Ulei 100% virgin din semințe de in presat la rece. Nu conține coloranți și conservanți.
Mod de administrare
Doza zilnică recomandată este de 1 – 2 lingurițe (de preferință pe stomacul gol) dimineața și seara.
Tabelul valorilor nutriționale
Valori nutriționale | 100 g |
---|---|
Valoare energetică | 3400 kJ / 830 kcal |
Grăsimi | 95,6 g |
din care acizi grași saturațo | 7,6 g |
din care acizi grași mononesaturați | 17,1 g |
din care acizi grași polinesaturați | 70,9 g |
Carbohidrați | 0 g |
din care zaharuri | 0 g |
Proteine | 0,1 g |
Sare | 0 g |
Atenție
Depozitați într-un loc întunecat, la temperaturi sub 22°C. După deschidere, consumați în termen de 3 luni.